- Szczegóły
- Odsłony: 718
W dniach 15-17 maja 2018 gościliśmy w Zespole Szkół Zawodowych nr 5 w Lublinie. Uczestnicy - przygotowując się do stażu w Granadzie - poznali z nami tajniki przyrządzania typowych hiszpańskich potraw. Samodzielnie przygotowali gazpacho andaluz z winogronami i serem, tortillę de patatas z sosem aioli oraz paellę Valencianę z kurczakiem i warzywami. Wyszło pysznie!
- Szczegóły
- Odsłony: 746
Za oknem słonecznie a jeszcze niedawno w ten sposób witaliśmy kalendarzową wiosnę Gotujemy w Siedlisku Małgorzaty w Cholewiance dla zapracowanych uczestniczek warsztatów rękodzieła. Warunki pogodowe nam nie straszne! W menu znalazły się między innymi: eskalopki ze schabu, sałatka z kurczakiem i serem bursztyn, półmiski domowych pasztetów i regionalnych serów.
- Szczegóły
- Odsłony: 709
Ten kto powiedział, że Lublin leży daleko od morza.... na pewno miał rację ale my mówimy na to: przywieziemy morze do Lublina! Nasi gospodarze sezon na grilla rozpoczęli od krewetek i ośmiornicy, do tego ostrygi i paella marinera. Na koniec tradycyjny akcent: ręcznie siekany tatar.
- Szczegóły
- Odsłony: 1070
Tym razem nasi gospodarze świętowali powiększenie rodziny, a organizację chrzcin oddali w nasze ręce To świetna okazja do spotkania w rodzinnym gronie przy bogato zastawionym stole! Na chrzciny Nadii i Marcysi przygotowaliśmy między innymi grzankę z maślanej bułeczki z łososiem gravlax, zupę krem z prażonego kalafiora z serem feta oraz sandacza na kremowym pęczaku.
- Szczegóły
- Odsłony: 882
23 kwietnia w dworku w Kośminie nad Wieprzem odbyło się spotkanie poświęcone pamięci Zofii Kossak, pisarki związanej z Lubelszczyzną. Wzięło w nim udział blisko 40 osób, wśród których byli m.in.: profesorowie – prelegenci konferencji naukowej, która tego dnia odbyła się na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim, dziennikarze, biografowie i miłośnicy twórczości pisarki oraz jej wnuki: Anna Fenby Taylor i prof. François Rosset. Dla uczestników przygotowaliśmy między innymi: roladki z tortilli, ptysie z pastą z suszonych pomidorów, sałatkę z pieczonego buraka a na ciepło gulasz warzywny z kaszą gryczaną.
- Szczegóły
- Odsłony: 1212
Fantastyczna atmosfera, wspaniali ludzie, zabawa do samego rana. Przyjęcie dla ponad 40 osób to prawdziwe wyzwanie, ale udało się! Wszystkim parom życzymy takiej imprezy na pierwszą i każdą kolejną rocznicę. Organizację zostawcie nam.
- start
- Poprzedni artykuł
- 1
- 2
- koniec
- Następny artykuł