0.00 (0 głosów)

W dniach 15-17 maja 2018 gościliśmy w Zespole Szkół Zawodowych nr 5 w Lublinie. Uczestnicy - przygotowując się do stażu w Granadzie - poznali z nami tajniki przyrządzania typowych hiszpańskich potraw. Samodzielnie przygotowali gazpacho andaluz z winogronami i serem, tortillę de patatas z sosem aioli oraz paellę Valencianę z kurczakiem i warzywami. Wyszło pysznie! 

0.00 (0 głosów)

Za oknem słonecznie a jeszcze niedawno w ten sposób witaliśmy kalendarzową wiosnę  Gotujemy w Siedlisku Małgorzaty w Cholewiance dla zapracowanych uczestniczek warsztatów rękodzieła. Warunki pogodowe nam nie straszne! W menu znalazły się między innymi: eskalopki ze schabu, sałatka z kurczakiem i serem bursztyn, półmiski domowych pasztetów i regionalnych serów.

0.00 (0 głosów)

Ten kto powiedział, że Lublin leży daleko od morza.... na pewno miał rację  ale my mówimy na to: przywieziemy morze do Lublina! Nasi gospodarze sezon na grilla rozpoczęli od krewetek i ośmiornicy, do tego ostrygi i paella marinera. Na koniec tradycyjny akcent: ręcznie siekany tatar.

0.00 (0 głosów)

Tym razem nasi gospodarze świętowali powiększenie rodziny, a organizację chrzcin oddali w nasze ręce  To świetna okazja do spotkania w rodzinnym gronie przy bogato zastawionym stole! Na chrzciny Nadii i Marcysi przygotowaliśmy między innymi grzankę z maślanej bułeczki z łososiem gravlax, zupę krem z prażonego kalafiora z serem feta oraz sandacza na kremowym pęczaku.

0.00 (0 głosów)

23 kwietnia w dworku w Kośminie nad Wieprzem odbyło się spotkanie poświęcone pamięci Zofii Kossak, pisarki związanej z Lubelszczyzną. Wzięło w nim udział blisko 40 osób, wśród których byli m.in.: profesorowie – prelegenci konferencji naukowej, która tego dnia odbyła się na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim, dziennikarze, biografowie i miłośnicy twórczości pisarki oraz jej wnuki: Anna Fenby Taylor i prof. François Rosset. Dla uczestników przygotowaliśmy między innymi: roladki z tortilli, ptysie z pastą z suszonych pomidorów, sałatkę z pieczonego buraka a na ciepło gulasz warzywny z kaszą gryczaną.

0.00 (0 głosów)

Fantastyczna atmosfera, wspaniali ludzie, zabawa do samego rana. Przyjęcie dla ponad 40 osób to prawdziwe wyzwanie, ale udało się! Wszystkim parom życzymy takiej imprezy na pierwszą i każdą kolejną rocznicę. Organizację zostawcie nam.

flaga euro LEADER

Program Rozwoju Obszarów Wiejskich

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie” Operacja pn. „Mobilny Szef Kuchni” mająca na celu rozwój przedsiębiorczości na terenie gminy Wąwolnica poprzez utworzenie nowej działalności gospodarczej i stworzenie nowego miejsca pracy współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 19 „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER”

Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Zadanie realizowane jest w ramach Lokalnej Strategii Rozwoju wdrażanej przez Lokalną Grupę Działania „Zielony Pierścień”

Bravo Chef! All Rights Reserved.